Deri kur konsiderohet lehone që mund të fali namazin një femër që ka bërë abort? – Dr. Imam Ahmed Kalaja

Pyetje: Kam pasur abort spontan, kam qenë 2-3 javëshe, doja të dija a llogaritem të jem në lehoni që ta di për faljen e namazit?

Përgjigje: Nëse embrionit në barkun e nënës i është zhvilluar formësimi, pra me kuptimin sytë, veshët, fytyra dhe ka marrë formën atëherë gjaku konsiderohet lehoni, e nëse është i paqartë, pra nuk është zhvilluar plotësisht konsiderohet gjaku hemoragji. Femra me hemoragji falet, ndërsa në menstruacione dhe në lehoni nuk falet.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon