Dita e lindjes a simbolizon diçka dhe a duhet festuar?

Pyetje: Dita e lindjes a simbolizon diçka dhe a duhet festuar?
Përgjigje: Nuk ka argument në fenë tonë që të jetë prej festave dita e lindjes së njeriut. Festat në islam janë dy: Kurban Bajrami dhe Fitër Bajrami. Pra, bajrami kur mbaron Ramazani Fitër Bajrami dhe bajrami i Kurban Bajrami. Kemi festë gjithashtu ditën e Xhuma dhe kur martohet njeriu. Këto janë festat e muslimanit.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar vıdeon