Cili është kuptimi i fjalës Rrahmetli që njerëzit e thonë shpesh për të vdekurit?

Pyetja: Dëgjojmë shpesh që njerëzit thonë për të vdekurit rahmetli, cili është kuptimi?

Përgjigja: Rahmetli mund të jetë me kuptimin që lutemi për personin i pastë rahmet shpirti, mund të jetë me kuptimin i mëshiruari. Pra, në përgjithësi përdoret për njerëzit që kanë ndërruar jetë me shpresën se Zoti i ka mëshiruar ose duke shpresuar që Zoti do t’i mëshirojë.
Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të shikuar videon.

Në motivimi.net do të gjeni ligjerata dhe pyetje – përgjigje nga Dr. Imam Ahmed Kalaja. Pas çdo artikulli do të gjeni linkun e videos. Ju mund ta ndiqni Dr. Imam Ahmed Kalaja në rrjetet sociale si: Facebook, Twitter, Instagram dhe Youtube.